Híreink

Ösztöndíjas pályázat

ÖSZTÖNDÍJAS PÁLYÁZAT

Soós Géza jogász, református lelkész életének, szakmai pályafutásának, és politikai tevékenységének bemutatására.

A Raoul Wallenberg Egyesület elnöksége végzett történészek részére ösztöndíjas pályázatot ír ki, amelynek célja, hogy ismertesse Soós Géza személyiségét, a református ifjúsági mozgalomban végzett embermentő tevékenységét, részvételét a vészkorszak ellenállási akcióiban, különös tekintettel az Auschwitz jegyzőkönyv fordításában és terjesztésében.

A pályázattal olyan mű alkotását szeretnénk támogatni, amely e korszak történelme iránt érdeklődő olvasók számára közérthető, de tudományos alapossággal összeállított formában mutatja be ezt a témát. Az elkészült művet önálló kötetként jelentetjük meg a „Wallenberg Füzetek” sorozatban.

pályázatot 2023. október 1-ig lehet benyújtani, 2-3 oldalas témavázlattal, és a pályázó rövid szakmai önéletrajzával.

A nyertes pályázó kiválasztásáról bizottság dönt. A nyertes pályázóval szerződést kötünk, amelynek alapján az alkotását összesen 400.000.- Ft ösztöndíjjal támogatjuk.

Az ösztöndíj két egyenlő részletben kerül kifizetésre. Az első részlet a szerződés aláírásával egyidejűleg esedékes, a fennmaradó rész pedig a megjelenésre alkalmas kézirat leadásakor. Az elkészült végleges kézirat leadásának határideje: 2024. április 16. A határidő egy ízben, előzetes egyeztetés alapján meghosszabbítható.

A pályázatot és az elkészült kéziratot az egyesület e-mail címére wallenbergegyesulet.elnok@gmail.com várjuk.

Budapest, 2023. július 15.

Raoul Wallenberg Egyesület elnöksége