Archívum

Raoul Wallenberg Díj 2021

Raoul Wallenberg Díj 2021. évi Felhívás A Raoul Wallenberg- díj Bíráló Bizottság – az elmúlt évek hagyományait követve – Raoul Wallenberg – díj elismerésben részesíti az arra érdemes személyeket és szervezeteket. A magyar társadalomban továbbra is élnek azok az ellentétek, amelyek megkölönböztetik az egyik embert a másiktól, annak függvényében, hogy milyen társadalmi csoportba tartozik. Az előítéletes magatartás, az intolerancia kiváltotta rasszista megnyilvánulások, indulatok sajnos már-már mindennapjaink részévé váltak. A Bizottság a Díj adományozásával etikai mércét és példát kíván állítani a magyar társadalmi és politikai közélet felé. Szeretnénk elismerni azon személyek, szervezetek áldozatos munkáját, emberi, közösségi magatartását, akik tevékenységükkel, életútjukkal példát mutatnak a hátrányos helyzetben élők, a diszkriminációt elszenvedők érdekében. I. A Raoul Wallenberg díjban részesülhetnek:

  1. Polgárjogi aktivisták, civil szervezetek, akik/amelyek/bátor kiállásukkal, tevékenységükkel, életútjukkal példát mutatttak és mutatnak embertársaiknak a helyi, térségi és országos közéletben.
  2. Települési Önkormányzatok, nemzetiségi önkormányzatok, intézmények, vagy ezek munkatársai, akik :

    példát példát mutattak és mutatnak az emberi együttélésben, a társadalmi konfliktusok feloldásában és megoldásában szerepet vállaltak, vállalnak tevékenységükkel közreműködtek, közreműködnek az emberi és állampolgári jogok érvényesülésében.

 

  1. Írók, újságírók, szerkesztőségek, szellemi műhelyek közösségei,

akik/amelyek munkásságukkal járultak, járulnak hozzá az előítéletes magatartás, a rasszizmus, antiszemitizmus, a cigányellenesség leküzdéséhez, rávilágítottak, rávilágítanak azok demokrácia – és szabadságellenességére.

  1. Egyházi személyek, egyházi közösségek,

akik/amelyek hitéleti tevékenységük során, a hit erejét felhasználva, aktívan közreműködtek és közreműködnek a különböző népcsoportok, különböző felekezetek, vallási közösségek helyi együttélésében, az egymás iránti előítéletek leküzdésében.

 

II. Raoul Wallenberg- díjra javaslatot tehetnek:

  • figyelembe véve az összeférhetetlenségi alapelveket –

a Díj alapítói, támogatói, települési önkormányzatok, nemzetiségi önkormányzatok, önkormányzati szövetségek, emberi jogi, civil és egyházi szervezetek, valamint magánszemélyek.

 

Javaslatot tenni

kizárólag a Bizottság által közzétett adatlap számítógépen szerkesztett, hiánytalan kitöltéséval, ajánlás megfogalmazásával, word és/vagy pdf formátumú dokumentum e-mailen keresztül történő beküldésével lehet.

Az ajánlók a beküldött ajánlások érkeztetéséről e-mailen keresztül kapnak visszaigazolást. Postai úton beküldött ajánlás csak abban az esetben kerül elfogadásra, ha az ajánlás e-mailen keresztül is beküldésre került.

Beküldési határidő: 2021.december 31.

Az ajánlások beküldési e-mail címe: eallenbergdij@gmail.com

Posta: Raoul Wallenberg Egyesület

1363 Budapest, Pf:39.

 

III. A Díj összege

Szervezet, csoport, intézmény maximum: 150.000 Ft

Természetes személymaximum nettó: 100.000 Ft

 

IV. Információk

A Díjat a beérkezett javaslatok, ajánlások alapján a Bíráló Bizottság ítéli oda.

A Díj elnyeréséről értesítjük az Ajánlókat és a Díj várományosait.

A Dí-jjazott nevét a sajtóban nyilvánosságra hozzuk.

 

Az átadás tervezett időpontja 2022 január vége.

(Figyelembe véve a járvánnyal kapcsolatos előírásokat)

 

A Díjjal kapcsolatos további információval a Raoul Wallenberg Egyesület e-mail cémán keresztül tudunk tájékoztatást nyújtani. E-mail cím: wallenbergegyesulet.elnok@gmail.com

 

Raoul Wallenberg Díj Felhívás 2021

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük